Kdo smo

Ponujamo moč na podlagi dejstev

Blagovna znamka Fiat Professional predstavlja gospodarska vozila proizvajalca FCA Italy S.p.A., skupine, ki temelji na usposobljenih in motiviranih ljudeh, strokovnjakih ter konkretnih dejstvihBogata in celovita ponudba izpolnjuje vse prevozne zahteve. Vozila Fiat Professional so zasnovana tako, da zmanjšujejo porabo goriva in stroške uporabe ter ob tem povečujejo dobičkonosnost.

Leta 1901 je Fiat predstavil prvo gospodarsko vozilo. Od takrat je v okviru dejavnosti skupine Fiat prodaja gospodarskih vozil postajala vse bolj pomembna. Zaradi široke ponudbe vozil in več kot sto let izkušenj je blagovna znamka Fiat Professional postala vodilna v tem sektorju.

Vsa vozila v ponudbi Fiat Professional so zasnovana in izdelana tako, da kar najbolj učinkovito izpolnjujejo strokovne zahteve. Blagovna znamka Fiat Professional je prejela številne mednarodne nagrade, ki so jih podelile žirije in usposobljeni novinarji. Ena najpomembnejših je nagrada Van of the Year (dostavno vozilo leta), ki so jo prejeli model Ducato leta 1994, model Doblò Cargo leta 2006, model Scudo leta 2008, model Fiorino leta 2009 in novi model Doblò Cargo leta 2010.

Na podlagi stalnega uspeha si blagovna znamka Fiat Professional prizadeva utrditi vodilni položaj z razvojem že razvejane prodajne mreže. Trenutno je v Evropi več kot 1.400 prodajalcev in več kot 7.500 servisnih centrov.

Vozila Fiat Professional se trenutno proizvajajo v osmih obratih po vsem svetu, vključno s tovarno Sevel v kraju Val di Sangro, kjer se proizvaja model Ducato. To je največja tovarna gospodarskih vozil v Evropi (leta 2010 je bilo v tovarni proizvedeno že 4 milijone vozil).