Deveti naslov svetovnega prvaka: Tony Cairoli postal legenda

Deveti naslov svetovnega prvaka: Tony Cairoli postal legenda

Italijanski dirkač je na svetovno znani in spektakularni stezi v Assnu na Nizozemskem tekmo pred koncem z matematično gotovostjo postal zmagovalec letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu MXGP FIM. Fiat Professional pozdravlja legendarnega Tonyja Cairolija, ki je znova pometel s konkurenco.
Fiat Professional pozdravlja legendo: Tony Cairoli je znova najboljši, saj je na stezi v Assnu na Nizozemskem osvojil svoj deveti naslov svetovnega prvaka. S tem neverjetnim rekordom se je dirkač s Sicilije zapisal v zgodovino te motociklistične discipline takoj za Belgijcem Stefanom Evertsom, ki je v svoji karieri osvojil deset naslovov.
Jekleni živci, hitrost in sposobnost premagovati raznolike in nepričakovane zasuke dogodkov: to so lastnosti, zaradi katerih je kariera Tonyja Cairolija tako edinstvena in ki so mu omogočile zmago v letošnji sezoni, v kateri je bil v prednosti od samega začetka. Dve tekmi pred zaključkom prvenstva je večkratni svetovni prvak prevladoval na dirki za letošnjo veliko nagrado Nizozemske, s čimer si je zagotovil točke, potrebne za osvojitev devetega naslova prvaka. Svetu je pokazal neverjetne sposobnosti, s predanostjo in neprekinjeno zavezanostjo pa potrdil status edinstvenega šampiona.
Na 18. dirki svetovnega prvenstva v motokrosu MXGP 2017, katerega uradni pokrovitelj je že drugo leto zapored Fiat Professional, si je s 4. mestom zagotovil 710 točk in dokazal, da je želja po zmagi še vedno močna. Enaka odločnost za doseganje novih ciljev žene tudi znamko Fiat Professional – prvo znamko, ki je »rojena za strokovnost« in v celoti namenjena lahkim komercialnim vozilom. Prav zaradi enakih vrednot in ciljev je znamka za svetovnega ambasadorja izbrala večkratnega svetovnega prvaka s Sicilije.
Z več kot stoletno zgodovino in neprimerljivimi izkušnjami v svetu komercialnih vozil ima italijanska znamka popoln seznam vozil, ki je bil v zadnjih dveh letih tudi v celoti obnovljen, da bi odgovorili na vse potrebe v prevozu. Junak voznega parka in uradno vozilo svetovnega prvenstva v motokrosu MXGP FIM 2017 je vzdržljiv in zanesljiv Fullback, ki je popoln za vse dejavnosti – delo ali prosti čas. Poltovornjak znamke Fiat Professional je bil prisoten tudi na treningih Tonyja Cairolija in se je izkazal za zvestega člana ekipe, ki odlično povzema usmerjenost k izzivom znamke Fiat Professional.