Ducato imenovan za »dostavno vozilo leta 2017« v Veliki Britaniji

Ducato imenovan za »dostavno vozilo leta 2017« v Veliki Britaniji

• Še ena nagrada za prodajno uspešnico znamke Fiat Professional je dodatna potrditev njenih izjemnih lastnosti.
• Ducato je na čelu izredno celovite ponudbe, prilagojene potrebam poslovnih strank.
• Globalni uspeh in hitra rast na trgu Združenega kraljestva.
• Vrednote znamke predstavlja Chuck Norris – nedavno je bila predstavljena nova oglaševalska kampanja s slavnim igralcem v glavni vlogi.

Dodatno potrditev svoje priljubljenosti in uspeha je Ducato prejel pretekli teden. Na podelitvi nagrad revije Motor Transport »Motor Transport Awards 2017« so prodajno uspešnico znamke Fiat Professional imenovali za dostavno vozilo leta. Priznanje je bilo podeljeno na slovesnosti v londonskem hotelu Grosvenor House ter je nagradilo prihod znamke Fiat Professional in dostavnega vozila Ducato na prevozniški trg s čedalje večjo ponudbo, rastočo prodajno mrežo in vse večjim poudarkom na poslovnih strankah. Slednje je ključna prednostna naloga znamke Fiat Professional in se odraža v popolni ponudbi opreme za vozila te znamke ter široki paleti rešitev in storitev, zasnovanih za zadovoljitev najrazličnejših potreb strank.

Strokovni odbor revije Motor Transport je izpostavil odlično šasijo modela Ducato ter še zlasti pozdravil izjemno prostornost, prilagodljivost in vzdržljivost vozila. Vozilo je standardni nosilec celotne ponudbe vozil Fiat Professional, prve znamke, »rojene za profesionalno uporabo«, ki je v celoti namenjena prevozu lahkega tovora ter ima stoletno zgodovino in edinstvene izkušnje na trgu gospodarskih vozil. Znamka Fiat Professional zagotavlja celovito ponudbo in se lahko kosa z vsemi izzivi vse bolj konkurenčnega trga.

Prestižna nagrada »dostavno vozilo leta« je le še ena potrditev kakovosti modela Ducato: zaradi mnogo različic karoserije, kvadratne in pravilne oblike dna prtljažnika, vsestranske šasije ter podobnega načina vožnje kot pri osebnem vozilu, je Ducato prodajna uspešnica na večjih evropskih trgih. Pred 36 leti je model Ducato povzročil revolucijo na trgu lahkih dostavnih vozil z veliko nosilnostjo, saj je ponudil pogon na sprednji kolesi, zmogljive motorje in prostorno dno prtljažnika. V svoji zgodovini se je Ducato postopoma razvil v standard v kategoriji. Izdelanih je bilo več kot 10.000 različic, model pa se prodaja v več kot 80 državah po vsem svetu. Zlasti v prvi polovici leta je na skoraj stabilnem trgu prodaja znamke Fiat Professional zrasla za skoraj 18 %. Tržni delež modela Ducato se je v primerjavi z istim obdobjem lani povečal za eno odstotno točko (8 %).

Za zagotavljanje nepristranskosti in poglobljene ocene vseh kandidatov za nagrado »dostavno vozilo leta«, Motor Transport Awards imenuje odbor 50 strokovnjakov. V obrazložitvi nagrade je odbor znamko Fiat Professional opisal kot »eno najbolj prilagodljivih proizvajalcev«. »Poleg nove sklopke ima Ducato sedaj tudi izboljšane zavore, močnejše tečaje vrat in okrepljene dele karoserije,« so še dodali. »Te spremembe pomenijo zmožnost podaljšanja življenjske dobe vozila in privabljanja novih strank.«

Izjemna zanesljivost, pa tudi strokovno znanje, nenehen poudarek na zadovoljstvu strank, dinamičnost in odločnost – to so značilnosti znamke Fiat Professional. Enake vrednote so utelešene s pravo mero ironije Chucka Norrisa, ki je pretekli mesec debitiral kot poklon znamki v novi oglaševalski kampanji. Sloves igralca, ki ga povezujejo s priljubljenim internetnim memom, ki ga prikazuje kot neuničljiv lik, pomeni, da se znamka lahko po svetu oglašuje enovito in tako še utrdi svoj položaj.