Ducato že enajsto leto zapored izbran za »najboljše bazno vozilo za avtodome«

Ducato že enajsto leto zapored izbran za »najboljše bazno vozilo za avtodome«

  • Bralci nemške strokovne revije Promobil so model Ducato izbrali za »najboljše bazno vozilo za avtodome leta 2018« in tako ponovno potrdili njegov vodilni položaj v tem segmentu.
  • Model utrjuje absolutno prevlado na evropskem trgu, na katerem imajo trije od štirih prodanih avtodomov osnovo modela Ducato.

Ducato nadaljuje z osvajanjem mednarodnih nagrad. Že enajsto leto zapored je premagal ugledne tekmece in osvojil naziv »najboljše bazno vozilo za avtodome leta 2018«. To zaželeno nagrado podeljujejo bralci nemške strokovne revije Promobil, ki je že več kot 25 let vodilna na področju počitniških vozil. Poleg tega je bil Ducato z osnovo za avtodom trimilijonto vozilo tega najbolje prodajanega modela znamke Fiat Professional.

Ta dvojni uspeh potrjuje zaupanje kupcev v model Ducato kot popolno osnovo za avtodom, ki je postal neverjetna italijanska zgodba o uspehu po vsem svetu. Pravzaprav je to edino bazno vozilo, posebej izdelano za hitro rastoči trg avtodomov: v letu 2017 se je število registracij v primerjavi s prejšnjim letom povečalo za več kot 10 %. Ta številka jasno kaže veliki povratek k preživljanju prostega časa na prostem, saj se ljudje znova želijo povezati z naravo. To pomeni, da avtodom vedno bolj postaja način življenja: ne gre zgolj za počitniško vozilo, temveč uporabnikom ponuja svet neskončnih možnosti – kjerkoli in kadarkoli.

Model Ducato, ki ga izdelujejo v tovarni Sevel v kraju Val di Sangro (največji tovarni lahkih dostavnih vozil v Evropi, ki je prejela srebrno nagrado v programu World Class Manufacturing in se razteza na površini več kot 1.200.000 kvadratnih metrov), prinaša več kot 36 let izkušenj. Od leta 1981 do danes so njegove izjemne lastnosti nenehno izpopolnjevali, tako da je sedaj pravi oblikovalec novih trendov. Izdelujejo ga v več kot 10.000 različicah in se prodaja v več kot 80 državah po vsem svetu. To je globalni model in referenčni v svojem razredu. Bazno vozilo Ducato so zasnovali in razvijali v sodelovanju z največjimi in najpomembnejšimi evropskimi proizvajalci avtodomov ter tako zagotovili najboljše celostne rešitve tako za osnovo kot bivalni del vozila.