Fiat Ducato: več moči in prihranka

Fiat Ducato: več moči in prihranka

Novi Fiat Ducato Euro 5 do 29. februarja prinaša več moči in več prihranka, saj je na voljo po posebnih cenah. Popust za Ducato za prevoz tovora znaša 8.200 EUR, za Ducato za prevoz oseb 7.000 EUR, za Ducato za nadgradnjo pa 7.500 EUR.

Fiata Ducato Euro 5 opremljajo 4 novi Multijet motorji, z močjo od 85 kW do 130 kW (115 KM do 177 KM), ki imajo najboljše razmerje med zmogljivostmi in porabo. Fiat Ducato z motorjem Multijet 115 ima porabo 6,4 l/100 km (mešani cikel), kar je najnižja poraba v segmentu. Motorji so učinkoviti, servisni interval je dolg, poraba pa nizka (prihranek do 15 % v primerjavi z motorji Euro 4). So tihi, z relativno nizko težo, kar je pri gospodarskih vozilih, ko je teža ključni dejavnik, pomembna prednost. Vozilo je lahko opremljeno s samodejnim menjalnikom Comfort-Matic in sistemom nadzora zdrsa Traction +.

Fiat Ducato ponuja tudi 3 nove notranjosti, pri čemer je proizvajalec veliko pozornosti namenil akustiki, delovanju klimatske naprave in vzmetenju ter tako izboljšal udobje voznika in potnikov. Kabina Ducata je vsestranska, udobna, izjemno funkcionalna in že na pogled privlačna. Ducato ponuja tudi popolnoma integriran informacijsko zabavni sistem Blue&Me – TomTom Live. Prostoročni sistem komuniciranja, informiranja in razvedrila vozniku omogoča uporabo mobilnega telefona in predvajalnika glasbe, ne da bi umaknil roke z volana, pa tudi uporabo sodobne navigacijske naprave, ki je del armaturne plošče in zagotavlja ažurne prometne informacije in povratne informacije o slogu vožnje. Sistem omogoča tudi namestitev brezplačne aplikacije Eco:Drive Professional, razvite posebej za dostavna vozila, s pomočjo katere lahko vozniki ali upravniki voznih parkov analizirajo porabo goriva in ustvarjenih emisij, število prevoženih kilometrov ter vpliv obremenitve vozila na učinkovitost delovanja. Številne podatke lahko združijo in obdelujejo s pomočjo eco:Drive Fleet, ki na osnovi vnesenih podatkov ponudi načrt za izboljšanje učinkovitosti, s katerim se lahko pri porabi goriva prihrani do 15 %.