Poštni uslužbenci na Švedskem se bodo tudi v bodoče vozili s Fiati Fiorino

Poštni uslužbenci na Švedskem se bodo tudi v bodoče vozili s Fiati Fiorino

Fiat Group Automobiles in švedsko poštno podjetje Svenska Posten sta podaljšala pogodbo iz leta 2009, ki je predvidevala dobavo 3.000 vozil Fiat Fiorino z motorjem 1.3 Multijet ter samodejnim menjalnikom Comfort-Matic. Do leta 2015 bo proizvajalec dobavil dodatnih 2.000 vozil, kar skupaj pomeni 5.000 vozil v šestih letih.

Nova pogodba potrjuje zmagovalne lastnosti modela: nižje obratovalne stroške, visoko stopnjo ergonomije, nizke emisije in nizko porabo goriva. Z njimi je model prepričal eno največjih podjetij na Švedskem, z več kot 30.000 zaposlenimi, ki je zaradi svojih kakovostnih storitev znano po vsem svetu.

Fiatovo vozilo v značilni rumeni barvi Švedske pošte, je zaradi specifičnih potreb tudi nekoliko prilagojeno, na primer: volan na desni strani za lažjo dostavo, boljša notranja osvetlitev z LED razsvetljavo, ter druge prilagoditve notranjosti vozila, ki izboljšujejo vidljivost in uporabnost.

Podaljšanje pogodbe s Švedsko pošto pomeni priznanje odličnim lastnostim Fiatovega modela, ki je bil pred kratkim posodobljen, tako slogovno, kot tudi pri motorni paleti (vsi motorji Euro 5). Te inovacije prispevajo k utrditvi vodilne vloge, ki jo ima Fiat Fiorino v svoji kategoriji. Gre za odlično vozilo, razvito za kupce, ki iščejo kompaktni dostavnik z ekonomičnimi stroški uporabe, okreten v prometu in priročen pri parkiranju.

Predvsem pa model Fiorino odlikuje nizka poraba in emisije. Različica s turbodizelskim motorjem 1.3 Multijet s 55 kW (75 KM) omogoča avtonomijo več kot 1.000 km (poraba 4,2 l/100 km v kombiniranem ciklu) in ima le 112 g/km emisij CO2, kar je najboljša vrednost v segmentu. Slednje je še posebej pomembno na Švedskem, kjer je občutljivost do okoljskih vprašanj zelo visoka. Sodelovanje med podjetji potrjuje da je zaščita okolja pomembno vodilo tako pri znamki Fiat Professional, kot tudi pri razvoju modelov vseh znamk Fiat Group Automobiles.