Svetovna predpremiera modela Ducato Electric

Svetovna predpremiera modela Ducato Electric

• Prvi električni model Fiat Professional prihaja v prodajne salone v letu 2020.
• Razvit in zasnovan po najnaprednejših standardih kakovosti skupine FCA, bo na voljo v vseh različicah karoserije z enakimi količinami obremenitve kot obstoječi Ducato, od 10 do 17 m3, in najboljšo koristno nosilnostjo v svojem razredu, do 1950 kg.
• Ducato Electric bo ponujal izbiro različnih možnosti baterije za skupni doseg od 220 do 360 km (v skladu z merilnim ciklom NEDC).
• Največja moč 90 kW (121 KM) in 280 Nm največjega navora.

 

V času predstavitve novega modela Ducato m.l. 2020, evolucije prodajne uspešnice, ki že 38 let izpolnjuje poklicne potrebe svojih uporabnikov, je znamka Fiat Professional javnosti prvič razkrila Ducato Electric – popolnoma električno vozilo BEV (Battery Electric Vehicle) –, ki prihaja v prodajne salone v letu 2020 in se bo pridružil modelu Ducato Natural Power s pogonom na zemeljski plin za sklenitev ponudbe alternativnih goriv.

Ducato Electric, prvi popolnoma električni model znamke Fiat Professional, je bil zasnovan in razvit v skladu z najsodobnejšimi standardi kakovosti skupine FCA, na podlagi posebne, poglobljene študije, koliko stranke dejansko uporabljajo svoja vozila. Raziskava, ki je vključevala celoletno zbiranje podatkov, je potrdila, da je več kot 25 odstotkov trga že “pripravljenega na BEV” v smislu uporabe, poti, dinamike in zmogljivosti. To pomeni, da kupci čakajo na spremembo oblike mobilnosti; še posebej, če opravljajo dejavnosti, povezane s  spletno trgovino, poštne in kurirske storitve, dostavo pripravljene hrane, lokalne prevoze do letališč ali potrebujejo vozilo za dostop do mestnih središč, kjer se uveljavljajo vedno strožje omejitve prometa za vozila na fosilna goriva. Stranke, ki se danes že zanimajo za elektromobilnost, dajejo velik pomen skupnim stroškom lastništva. Na splošno imajo nizko stopnjo spremenljivosti poti in veliko število dni uporabe na leto, vendar dokaj nizko dnevno število prevoženih kilometrov.

Poleg tega, da bo ponujal celotno paleto različic, bo Ducato Electric opremljen tudi z možnostmi različnih velikosti modularnih baterij, z dosegom od 220 do 360 km (v skladu z merilnim ciklom NEDC) in različnimi konfiguracijami polnjenja. Vse pa bodo kombinirane z impresivnimi številkami: največja hitrost je omejena na 100 km/h zaradi optimizacije porabe energije, največja moč je 90 kW (121 KM) in ima 280 Nm največjega navora. Še več, novi električni pogonski sklop ne sklepa nobenih kompromisov na račun močnih vrlin Ducata: najboljši v razredu po količinah obremenitve od 10 do 17 m3 in koristna nosilnost do 1950 kg, ki je najboljša v njegovi kategoriji.

Gledano v celoti je Fiat Professional učinkovito izkoristil svojo tehnološko dediščino in izkušnje za razvoj električne različice svoje prodajne uspešnice, ki odlično izpolnjuje potrebe svojih uporabnikov ter jim zagotavlja inovativnost, zmogljivost in prilagodljivost. Hkrati pa zvesto sledi filozofiji modela Ducato “več tehnologije, večja učinkovitost in večja vrednost”, ki strankam ponuja različico z ničnimi emisijami najbolj učinkovitega, vsestranskega kombija na trgu.