Novi DOBLÒ

VARNOST IN POMOČ PRI VOŽNJI

17 aktivnih in pasivnih varnostnih sistemov

Novi Fiat Professional Doblò je opremljen z vrhunskimi tehnologijami, ki vam bodo pomagale, da bodo vaše vsakodnevne vožnje še varnejše.

SISTEM ZA OHRANJANJE VOZNEGA PASU

S tem varnostnim sistemom boste vedno na pravi poti. Ko sistem zazna, da bi lahko nenamerno zapeljali izven svojega voznega pasu, postopoma popravi krmiljenje, da vozilo ohrani na prvotnem pasu.

OPOZORILO PRED NALETOM + AKTIVNA VARNOSTNA ZAVORA

Varnostna tehnologija v novem modelu Doblò vas opozori, če obstaja nevarnost trka z vozilom spredaj ali če vam pešec prečka pot. Pred naletom vas opozori ali celo zmanjša hitrost vašega vozila.

OPOZORILO ZA UTRUJENOST VOZNIKA + OPOZORILO, DA SI VZAMETE ODMOR

Sistem prek sprednje kamere in premikov volana spremlja voznikovo vedenje med vožnjo. Če sistem zazna upad voznikove pozornosti, sproži zvočni in vizualni signal, ki vozniku predlaga, naj si vzame odmor.

MAGIC MIRROR

Na 5-palčnem digitalnem vzvratnem ogledalu se prikazujejo slike, ki jih zajemata 2 kameri, ena pod desnim vzvratnim ogledalom in druga nad zadnjimi vrati, kar zagotavlja 3 različne poglede za popolnoma varno izvajanje vseh manevrov.

HEAD-UP ZASLON

Da bi imeli vse pomembne podatke ves čas pred seboj, vam ni treba umikati pogleda s ceste. Head-Up zaslon je instrument na armaturni plošči, ki prikazuje najpomembnejše informacije o vožnji in vam omogoča, da ste ves čas pozorni na cesto.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

S tem inovativnim varnostnim sistemom novi Doblò samodejno zazna in prepozna prometne znake s pomočjo večnamenske kamere, nameščene na vrhu vetrobranskega stekla.

ZAZNAVANJE MRTVEGA KOTA

Sistem vas opozori, če se drugo vozilo nahaja v območju mrtvega kota vašega vozila.

NADZOR OPRIJEMA + SPUŠČANJE PO KLANCU

Ta sistem optimizira oprijem – ponuja 5 načinov oprijema, med katerimi lahko izbirate s pomočjo vrtljivega stikala na osrednji konzoli.

SAMODEJNO PRILAGANJE SNOPA DOLGIH LUČI

Ta funkcija omogoča samodejno preklapljanje med dolgimi in kratkimi lučmi. Soj žarometov se prilagodi prometu, ko se iz nasprotne smeri približujejo druga vozila.

NADZOR STABILNOSTI PRIKOLICE

Ta dodatna funkcija ESP zazna gibanje prikolice in deluje na zavorni sistem vozila, da stabilizira vsa vozila, opremljena s priklopno napravo.

POMOČ PRI SPELJEVANJU NAVKREBER

Ta sistem preprečuje neželeno premikanje vozila na strmini, ko je zavorna stopalka sproščena.

POMOČ PRI PARKIRANJU

Novi Doblò bo glede na velikost vozila zaznal razpoložljiva parkirna mesta in nadzoroval krmilni sistem ter vam pomagal pri manevrih. Poskrbeti boste morali le za pospeševanje in zaviranje.

VSTOP/ZAGON MOTORJA BREZ KLJUČA

Ključ imejte v žepu. Novi Doblò vas bo prepoznal takoj, ko se boste približali vozilu.

VZVRATNA KAMERA

Novi Fiat Doblò je opremljen z vzvratno kamero, ki vam bo pomagala z lahkoto izvesti tudi najzahtevnejše manevre.

INFORMACIJSKO-RAZVEDRILNI SISTEM

HEAD-UP ZASLON

Z novim zaslonom Head-Up boste seznanjeni z vsemi pomembnimi informacijami o vožnji, ne da bi odvrnili pogled s ceste. Na projekcijski plošči boste lahko spremljali podatke o hitrosti, navigacijske napotke in opozorilne signale (omejitve hitrosti, poraba goriva).

RADIO Z 8-PALČNIM ZASLONOM

Informacijsko-razvedrilni sistem ima 8-palčni barvni zaslon na dotik. Preslikava zaslona Apple CarPlay in Android Auto™ omogoča, da ostanete povezani s svojim pametnim telefonom in potujete varno.

8-PALČNI RADIO S SISTEMOM NAV

Informacijsko-razvedrilni sistem z 8-palčnim barvnim zaslonom na dotik omogoča preslikavo zaslona Apple CarPlay in Android Auto™ in je integriran s 3D-navigacijo, ki vam bo prikazala najbližje bencinske črpalke, parkirišča, lokalno vreme in druge zanimive točke.

APPLE CARPLAY

CarPlay je najhitrejši in najvarnejši način povezovanja z vašim iPhonom med vožnjo. Vse, kar potrebujete, je prikazano neposredno na radijskem zaslonu. Prejmete lahko navodila za pot, opravljate telefonske klice, izmenjujete sporočila in poslušate glasbo, medtem ko ste osredotočeni na vožnjo. Apple CarPlay vključuje glasovno pomočnico Siri, deluje pa tudi z ukaznimi tipkami na volanu. Vse aplikacije, združljive s sistemom Apple CarPlay, so zasnovane tako, da omogočajo enostaven in intuitiven dostop, ne da bi vam bilo treba umakniti pogled s ceste.

CarPlay, iPhone in Siri so registrirane blagovne znamke Apple inc.

ANDROID AUTO

Dostopajte do svojih vsebin ali uporabljajte Google Maps in Google Play Music enostavno in varno, medtem ko sedite za volanom. Android Auto™ bo na zaslonu radia prikazal vse vaše združljive aplikacije. Do vseh ponujenih funkcij boste lahko intuitivno dostopali z glasovnimi ukazi, gumbi na volanu ali prek zaslona na dotik.

Google Play in Android Auto sta registrirani blagovni znamki družbe Google LLC.”