Ducato Furgon

Informacijsko-razvedrilni sistem

UCONNECT RADIO Z 10-PALČNIM ZASLONOM

Uconnect Radio z 10-palčnim zaslonom je novi informacijsko-razvedrilni sistem najvišjega razreda z 10-palčnim barvnim zaslonom na dotik, ki temelji na tehnologiji operacijskega sistema Android. Navigacija je na voljo z brezžičnim projiciranjem iz aplikacije Apple CarPlay/Android Auto ali v zemljevidih 3D TomTom. Za lažjo interakcijo je na voljo prepoznavanje govora v naravnem jeziku v izbranih jezikih. Vključuje digitalni radijski sprejemnik (DAB), ukazne tipke na volanskem obroču in upravljanje klimatske naprave.

UCONNECT RADIO S 7-PALČNIM ZASLONOM

Uconnect Radio s 7-palčnim zaslonom je novi informacijsko-razvedrilni sistem srednjega razreda s 7-palčnim barvnim zaslonom na dotik, ki temelji na tehnologiji operacijskega sistema Android. Ponuja celoten vmesnik, ki je podoben pametnemu telefonu in omogoča lažjo uporabo razpoložljivih funkcij med vožnjo. Navigacija je na voljo z brezžičnim projiciranjem iz aplikacije Apple CarPlay/Android Auto. Vključuje digitalni radijski sprejemnik (DAB) in ukazne tipke na volanskem obroču.

UCONNECT RADIO S 5-PALČNIM ZASLONOM

Uconnect Radio s 5-palčnim zaslonom je novi informacijsko-razvedrilni sistem osnovnega razreda s 5-palčnim sredinskim barvnim zaslonom, ki vključuje ključne funkcije, kot so predvajanjem glasbe prek tehnologije Bluetooth, prostoročno upravljanje profila in napredni glasovni pomočnik za interakcijo z mobilnim telefonom (Siri in Google Assistant), ter izboljšano uporabniško izkušnjo po zaslugi vizualne interakcije z naslovnicami albumov, logotipi radijskih postaj, slikami v telefonskem imeniku in vzvratno kamero.

BREZŽIČNA POVEZAVA

Novi informacijsko-razvedrilni sistem dviguje informacije, udobje in zabavo v vozilu na višjo raven. Novi popolnoma povezan radio HD brezžično vzpostavi povezavo z aplikacijo Apple CarPlay/Android Auto

APPLE CARPLAY

Apple CarPlay je pametnejši in varnejši način uporabe telefona iPhone v vozilu med delom. Funkcije, ki jih želite uporabljati v telefonu iPhone med vožnjo, prikaže na vgrajenem zaslonu v vozilu. Lahko prejmete navodila, opravljate klice, pošiljate in prejemate sporočila ter poslušate glasbo – ne da bi odvrnili pozornost s ceste. Sistem Apple CarPlay vključuje govorno upravljanje s funkcijo Siri in je posebej prilagojen za upravljanje med vožnjo. Deluje tudi s kontrolami v vozilu – gumbi, sledilno ploščico ali zaslonom na dotik. Aplikacije so bile na novo zasnovane tako, da jih lahko uporabljate, ne da bi umaknili pogled s ceste in roke z volana.

ANDROID AUTO™

S sistemom Android Auto™ bodo vse vaše aplikacije prikazane na zaslonu z vmesnikom, kar omogoča preprost in varen dostop do prostoročnega govornega upravljanja ter aplikacij Google Zemljevidi in Glasba Google Play na zaslonu na dotik ali z ukaznimi tipkami na volanskem obroču. Po zaslugi te funkcije, ki je del dodatne opreme, lahko vozniki med uporabo preproste navigacije in prepoznavanjem govora ostanejo osredotočeni na cesto.

Google, Google Play in Android Auto so blagovne znamke družbe Google LLC.

Digitalna potniška kabina

Nova popolnoma digitalna potniška kabina zagotavlja vse informacije, ki jih potrebujete, od zemljevidov do pomoči vozniku, delovnih podatkov in celo glasbe. Ta tehnološko napredni in sodoben slog iz trendovskih notranjosti pri najnovejših potniških vozilih prihaja v ponudbo novega modela Ducato, ne da bi spremenil njegovo obliko, usmerjeno v uporabnost.

POPOLNOMA DIGITALNA POTNIŠKA KABINA

Ta ponudba združuje 7-palčni digitalni barvni zaslon TFT ter stranska digitalna merilnika vrtljajev motorja in količine goriva. Sredinski zaslon prikazuje celoten nabor nastavitev in informacij o vozilu ter omogoča prilagajanje vsem potrebam voznika. Na instrumentni plošči so prikazani zemljevidi 3D in informacije o načrtovani poti, ki so del navigacije sistema Uconnect Radio z 10-palčnim zaslonom. Instrumentna plošča v kombinaciji s podporo sistemov ADAS prikazuje jasne informacije in opozorila naprednih sistemov za pomoč vozniku.

POTNIŠKA KABINA S 3,5-PALČNIM ZASLONOM TFT

Novi Ducato je serijsko opremljen s širšima in jasnejšima merilnikoma hitrosti in vrtljajev motorja, novima digitalnima merilnikoma temperature goriva in vode z devetimi lučkami LED ter sredinskim 3,5-palčnim digitalnim črno-belim zaslonom TFT za prikaz različnih nastavitev in informacij o vozilu.

Povezane storitve

MY ASSISTANT

Ta storitev zagotavlja pomoč 24 ur na dan in vse dni v tednu s funkcijami, kot so SOS Call (klic v sili), Roadside Assistance (pomoč na cesti) in Customer Care (skrb za stranke).

MY REMOTE

Omogoča daljinsko upravljanje funkcij, kot so Remote Operations (izvajanje postopkov na daljavo), Drive Alerts (opozorila o vožnji) in Vehicle Finder (iskanje vozila).

MY CAR

Omogoča spremljanje stanja novega modela Ducato in nadzor nad njim s funkcijama Vehicle Info (informacije o vozilu) in Vehicle Health Alert (opozorilo o stanju vozila).

MY NAVIGATION

Ta storitev vam pomaga kar najpametneje najti pot s storitvami navigacije v živo, kot so Send&Go (pošlji in pojdi), POI Search (iskanje interesnih točk) in Last Mile Navigation (navodila za hojo do končnega cilja), Map Update (brezžična posodobitev zemljevida) in še veliko drugih.

MY FLEET MANAGER

Upravljajte svoj vozni park vozil Ducato s kar največjo mero učinkovitosti in varnosti: vzdrževanje, naloge, poti, poročanje in armaturna plošča s sprotnimi podatki za spremljanje voznega parka z možnostjo povezovanja z obstoječimi telematskimi rešitvami za vozni park.

MY ALERT

Omogoča zaščito vašega vozila Ducato s storitvama Theft Alarm Notification (obvestilo o poskusu kraje) in Stolen Vehicle Assistance (pomoč ob kraji vozila).

MY WI-FI

Brskajte po internetu in hkrati z novim modelom Ducato povežite več naprav ter dostopajte do storitve Amazon Alexa Voice Service.

INTEGRACIJA SISTEMOV STRANKE

Prenos podatkov o voznem parku za tretje osebe. Povezljivost modela Ducato je združljiva z rešitvami tretjih oseb. Telematski podatki o voznem parku lahko poslovni stranki in njenemu obstoječemu ponudniku storitev telematike voznega parka zagotavljajo ključne informacije o voznem parku.

POSODOBITVE PREK BREZŽIČNE POVEZAVE

Prek brezžične povezave lahko kadar koli posodobite informacijsko-razvedrilni sistem in povezane storitve, ne da bi morali obiskati servisno delavnico. Vedno ostanite na tekočem z najnovejšimi novostmi!

VARNOST IN POMOČ PRI VOŽNJI

Po zaslugi popolnoma prenovljene električne arhitekture in elektronskega servokrmiljenja so inovativne varnostne funkcije temelj ponudbe novega modela Ducato, saj s sistemom Fiat Co-Driver zagotavljajo varnejše delovno okolje in brezskrbno vozno izkušnjo. Druga stopnja avtonomne vožnje pomeni, da je Ducato opremljen z več naprednimi sistemi za pomoč voznikom (ADAS), ki lahko prevzamejo nadzor nad krmiljenjem, pospeševanjem in zaviranjem v različnih razmerah.

Sistemi za pomoč vozniku

Napredni sistemi za pomoč vozniku

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT (S SISTEMOM STOP & GO)

Če je prilagodljivi tempomat del paketa Co-Driver, vključuje funkcijo Stop & Go, ki popolnoma ustavi vozilo, ko se vozilo spredaj ustavi, in ponovno zažene motor, ko se promet spet začne pomikati. Na voljo je samo v paketu CO-DRIVER.

SISTEM ZA OHRANJANJE VOZNEGA PASU

Novi Ducato zaznava črte voznega pasu in robove ceste ter po potrebi avtonomno krmili vozilo, da ga ohrani na sredini voznega pasu.
Na voljo je samo v paketu CO-DRIVER.

SISTEM ZA POMOČ PRI PROMETNIH ZASTOJIH

Novi Ducato lahko vozilo spredaj avtonomno nastavi kot cilj za ohranjanje voznega pasu v gostem prometu na vseh cestah in spremlja vozila, ki vozijo vzporedno, ter prilagodi svojo prečno smer vožnje, da se izogne morebitnim trčenjem. Če sistem za pomoč pri prometnih zastojih popolnoma ustavi vozilo, takoj, ko se promet spet začne pomikati, samodejno ponovno vzpostavi nastavljeno hitrost. Na voljo je samo v paketu CO-DRIVER.

SISTEM SAMODEJNEGA ZAVIRANJA V SILI (AEB)

Sistem samodejnega zaviranja v sili zagotavlja več funkcij ter zaznava pešce in kolesarje ter tudi druga vozila. Novi Ducato bo opozoril voznika ali sprožil samodejno zaviranje v sili.

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

Nastavi in samodejno prilagodi hitrost za ohranjanje varne razdalje od vozil spredaj, deluje pa pri hitrosti od 30 km/h do najvišje hitrosti vozila.
Če je vozilo opremljeno s sistemom za prepoznavanje prometnih znakov, je prilagodljivi tempomat inteligentni prilagodljivi tempomat, ki vozniku priporoča prilagoditev hitrosti glede na zaznano omejitev hitrosti.

SISTEM ZA OPOZARJANJE NA NENAMERNO SPREMEMBO VOZNEGA PASU

Sistem za opozarjanje na nenamerno spremembo voznega pasu ob pomoči naprej obrnjene kamere na vetrobranskem steklu preprečuje nenamerno zapuščanje voznega pasu tako, da z upravljanjem volana popravlja smer vozila, da ne bi prečkalo barvnih črt voznega pasu ali zapeljalo čez rob ceste. Otipno opozorilo v obliki navora, ki deluje na volanski obroč, ter vizualno opozorilo na zaslonu instrumentne plošče in zvočno opozorilo voznika opozarjajo, naj vozilo obdrži na voznem pasu.

SISTEM ZA NADZOR HITROSTI

Sistem za nadzor hitrosti pomaga preprečiti prekoračitve omejitve hitrosti tako, da zaznava prometne znake za omejitev hitrosti ob cesti in ustrezno nastavi omejevalnik hitrosti vozila.

SISTEM ZA OPOZARJANJE NA UTRUJENOST VOZNIKA

Sistem spremlja način vožnje in zaznava utrujeno vožnjo. Če sistem zazna vzorce nepazljive vožnje, bo sprožil zvočni signal, sporočilo na zaslonu pa bo zahtevalo voznikovo pozornost.

Vožnja

DIGITALNO NOTRANJE VZVRATNO OGLEDALO

Notranje vzvratno ogledalo je postalo digitalni 9-palčni zaslon LCD visoke ločljivosti. Zaradi širokokotne visokoločljivostne kamere v nosilcu tretje zavorne luči med vožnjo ali parkiranjem zagotavlja neoviran in jasen pogled na cesto za vozilom.

SISTEM ZA POMOČ OB BOČNEM VETRU

Deluje pri hitrosti nad 65 km/h in deluje na zavore, da ob močnem bočnem vetru pomaga stabilizirati vozilo ter tako prepreči, da bi vozilo zapeljalo z voznega pasu. Je del serijske opreme v celotni ponudbi.

SISTEM ZA NADZOR STABILNOSTI PRIKOLICE

Sistem lahko zazna zibanje prikolice ter s kombinacijo zmanjšanja navora in zaviranja koles odpravi morebitno nevarno nihanje ter vzpostavi nadzor nad prikolico in vozilom. Je del serijske opreme v celotni ponudbi.

SISTEM ZA ZAVIRANJE PO TRČENJU

Ta sistem ob nesreči samodejno zavira, da prepreči morebitna dodatna trčenja. Je del serijske opreme v celotni ponudbi.

SENZOR ZA DEŽ IN SENZOR ZA MRAK

Senzorja se aktivirata ob prisotnosti vode in v mraku ter samodejno upravljata brisalca vetrobranskega stekla ali prižgeta dolge luči, ko se zmrači.

SISTEM ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV + SAMODEJNI VKLOP IN IZKLOP DOLGIH LUČI

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov pomaga preprečevati prekoračitve omejitve hitrosti tako, da zaznava prometne znake za omejitev hitrosti ob cesti, sistem za zaznavanje dolgih luči pa samodejno uravnava dolge luči glede na razdaljo vozil, ki prihajajo iz nasprotne smeri.

MEGLENKE S FUNKCIJO PRILAGODLJIVIH MEGLENK PRI VOŽNJI SKOZI OVINEK

Meglenke so zdaj opremljene s funkcijo prilagajanja pri vožnji skozi ovinek za zagotavljanje boljše stranske vidljivosti v temi in se samodejno prižgejo, ko vozilo zavija pri nizki hitrosti.

Parkiranje

SISTEM ZA AKTIVNO POMOČ PRI PARKIRANJU

Ko iščete parkirišče, bo novi Ducato začel iskati prosto parkirno mesto. Ko ga bo našel, bo začel parkirni manever. Voznik mora samo pritisniti stopalko za plin in zavorno stopalko, vozilo pa bo samodejno krmililo in prikazalo, kdaj mora voznik premakniti vozilo naprej ali nazaj.

VZVRATNA KAMERA

Posodobljena zadnja vzvratna kamera po zaslugi digitalnega signala ponuja izboljšano ločljivost na zaslonu radia in prikazuje dinamično mrežo, ki se premika glede na obračanje volana ter tako vozniku pomaga pri parkiranju, saj prikazuje pot vozila.
Je združljiva s celotno ponudbo novih sistemov Uconnect Radio s 5-, 7- in 10-palčnim zaslonom.

360-STOPINJSKI PARKIRNI SENZORJI

360-stopinjski senzorji obdajajo novi model Ducato – nameščeni so na sprednjem in zadnjem odbijaču ter na stranskih letvah – ter voznika z zvočnimi in vizualnimi opozorili opozarjajo, ko se vozilo približuje oviram ali ko vozi po ozkih mestih. Frekvenca zvočnega signala se povečuje, ko se ovira približuje vozilu, dokler signal ne postane neprekinjen. Na zaslonu instrumentne plošče se prikaže vizualno opozorilo z razdaljo od ovire.

PARKIRNI SENZORJI ZADAJ

Senzorji, ki so nameščeni na zadnjem odbijaču, voznika z zvočnimi in vizualnimi opozorili opozarjajo, ko se vozilo približuje oviram ali ko vozi po ozkih mestih. Frekvenca zvočnega signala se povečuje, ko se ovira približuje vozilu, dokler signal ne postane neprekinjen.

SISTEM ZA PREPOZNAVANJE PEŠCEV

Sistem za prepoznavanje pešcev predvaja zvočni signal, ko vozilo vozi počasi vzvratno, da pešce v bližini opozori na prisotnost vozila.