NOVI SCUDO

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov

Ta varnostni sistem prepoznava prometne znake ter jih prikazuje na digitalni instrumentni plošči in predlaga tempomatu, da voznika obvešča o omejitvah hitrosti.

Sistem za opozarjanje na nenamerno spremembo voznega pasu

Novi Scudo lahko celo pri visokih hitrostih zaznava robove ceste ter voznika z zvočnim in vizualnim signalom opozarja, če vozilo zapelje čez črte voznega pasu.

Sistem za opozarjanje na vozilo v mrtvem kotu

Ta naprava se aktivira ob zahtevnejših manevrih ali v bližini ovir v mrtvih kotih vozila. Ko senzor zazna potencialno nevarno situacijo, na primer ob prehitevanju vozila za vami, vas opozori z opozorilnimi lučkami na zunanjih vzvratnih ogledalih.

Sistem opozarjanja na nevarnost naleta in sistem samodejnega zaviranja v sili (AEB)

Nepogrešljiva pomoč pri vožnji, ki omogoča zaznavanje ljudi in avtomobilov na cesti. Po zaslugi sprednjega radarskega senzorja lahko novi Scudo prepoznava kakršne koli ovire na poti ter voznika opozarja z zvočnimi in vizualnimi signali. Novi Scudo ob podpori sistema samodejnega zaviranja v sili samodejno aktivira zaviranje v sili, da prepreči ali ublaži trčenje.

Vzvratna kamera

Nova vzvratna kamera ponuja izboljšano ločljivost 7-palčnega zaslona avtoradia, na katerem prikazuje dinamično mrežo, ki se premika glede na obračanje volanskega obroča, da vozniku pomaga učinkovito izvesti parkirne manevre.

Sistem za nadzor oprijema cestišča

Zapeljite se povsod, kamor vas popelje vaše delo. Novi Fiat Professional Scudo je opremljen z novim sistemom za nadzor oprijema cestišča, ki vam z upravljanjem sistema ESP omogoča, da izbirate med petimi načini vožnje: Asphalt, Snow, Sand, Mud in ESP OFF.

Projekcijski zaslon (Head Up)

V vsakem trenutku spremljajte ključne informacije o vožnji, ne da bi odvrnili pogled s ceste. Novi Scudo je opremljen z novim projekcijskim zaslonom, ki vam omogoča, da spremljate koristne podatke, kot so hitrost, preostali doseg ali prometni znaki.

AVTORADIO S 7-PALČNIM ZASLONOM IN NAVIGACIJO

Vrhunski avtoradio je opremljen s 7-palčnim barvnim zaslonom na dotik in vgrajenim navigacijskim sistemom, ki vam prikazuje bencinske črpalke, parkirišča in lokalne vremenske razmere ter omogoča preprosto iskanje interesnih točk. Informacijsko-razvedrilni sistem vključuje predpripravo za sistema Apple CarPlay in Android Auto™, digitalni radijski sprejemnik (DAB) in ukazne tipke na volanskem obroču.

Apple CarPlay

Storitev CarPlay je najhitrejši in najvarnejši način uporabe vašega telefona iPhone v vozilu med delom. Vse, kar potrebujete, lahko neposredno iz telefona iPhone predvajate na zaslonu vozila. Lahko poiščete navodila za pot, opravljate klice, pošiljate in prejemate sporočila ter poslušate glasbo, ne da bi odvrnili pozornost s ceste. Storitev CarPlay vključuje tudi govorno upravljanje s funkcijo Siri, ki deluje s kontrolami v vozilu: gumbi, tipkami, sledilno ploščico ali zaslonom na dotik. Vse aplikacije, ki jih podpira storitev CarPlay, so bile zasnovane za uporabo na preprost in dostopen način, da vam ne bo treba umakniti pogleda s ceste.

Android Auto™

Storitev Android Auto™ omogoča prikaz vseh aplikacij na zaslonu avtoradia, tako da lahko varno in preprosto dostopate do vseh vsebin ter uporabljate aplikaciji Google Zemljevidi in Glasba Google Play. Do nje lahko hitro dostopate z govornimi ukazi, tipkami na volanskem obroču ali zaslonom na dotik. Po zaslugi teh funkcij lahko vedno ostanete osredotočeni na cesto.

Google Play in Android Auto sta registrirani blagovni znamki družbe Google LLC.

4-palčni digitalni instrumentni zaslon za voznika

Novi Fiat Professional Scudo je opremljen z inovativnim 4-palčnim digitalnim instrumentnim zaslonom za voznika, ki vsebuje najpomembnejše parametre v zvezi z vožnjo. Na zaslonu so prikazane glavne informacije, kot sta hitrost in poraba goriva, pa tudi delujoči varnostni sistemi in omejitve hitrosti. Digitalni instrumentni zaslon pri električni različici vsebuje tudi informacije v zvezi z električnim motorjem in baterijo, kot so ravni napolnjenosti baterije in predvidena poraba goriva.